D E    W IJ N E N

Apostelhoeve wijnen
ActueelWijngoedWijngaardWijnenWijnproeverijContactLinksErkenning
 

De wijnen

De vier aangeplante druivenrassen leveren 6 verschillende wijnen op. De wijnen zijn kwalitatief van een hoog gehalte. Ze zijn harmonieus met een goede balans tussen fruit en zuren. Het zijn frisse wijnen met een uitbundig boeket en aromatische smaak. De wijnen vinden hun weg door het gehele land en zelfs een beetje naar Frankrijk en Duitsland. Wie ongelovig blijft, gunne zich het genot van de proef op de tong. Afnemers heeft men onder wijnhandels en particulieren, maar vooral onder restaurateurs. In menig toprestaurant kan men een fles Apostelhoeve bestellen. Dat zijn wijnen zo aanslaan doet Hugo Hulst zichtbaar deugd. Hij zegt dan ook: “Toen ik eraan begon, kon je dat toch nauwelijks verwachten.”

Müller-Thurgau
Müller-Thurgau
Heerlijke wijn, fris en tegelijk flirtend met mild. In zijn aroma gaan citrusfruit, voorjaarsbloemetjes en een snufje kruiden fraai en evenwichtig met elkaar samen.

AuxerroisAuxerrois
Wat je in deze variant van Pinot Blanc vooral proeft, zijn nuances van sappig wit fruit – rijpe peer en appel vooral – plus een sympathiek klein zoetje en zachte zuren.

RieslingRiesling
Groene appel, wat spetters perensap, een hint van abrikoos: dit soort schakeringen zijn in deze sappige wijn te vinden, een Riesling ook die fris smaakt zonder schraal te zijn.

Pinot-GrisPinot-Gris
De ronde, vrij stevige, enigszins milde smaak van deze verrassend geslaagde wijn – pinot gris is moeilijk om te cultiveren – heeft elementen van passievrucht, citrus en zuidvruchten.

Pinot Gris BarriquePinot Gris Barrique
Een kleine selectie van de Pinot Gris werd dit jaar op vat gelegd. Het resultaat is een vlezige, zachte wijn met zowel fruittonen als wat karamel, vanille, toast en andere roosteraroma’s.

Cuvée XII Apostelhoeve
Cuvée XII Apostelhoeve
In de geur wat zacht tropisch fruit zoals abrikozen, vijgen en een vleugje peer. Verder mineralen, amandelen, noten en lichte pétion. De smaak geeft in aanzet fruitige zuren, heeft een licht kruidige smaak en een zachte afronding.